Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 31. august 2012

Spasertur til Jelsa

En av de mange badeviker vi spaserer forbi

Fra havnen vår i Vrboska går det en fin, nyasfaltert vei til nabobyen Jelsa. Det kjører biler på veien, men ikke så mange. Så det er et elerado for gående - og sykelist-turister.  Veien bukter seg langs stranden og det er sikkert 30 badeviker på den 5 km. "lange" turen. Vannet er her også krystallklart og det er svært fristende å ta en dukkert eller to på vår spasertur.
Populært kalt "Pannekakebukten"
  Her i Vrboska har vi verken en "Konjakkbrukt", eller Champagebukt". MEN vi har en "Pannekakebukt".  Utenfor bukten her ligger det ofte opp i 30 båter for eget anker.  Barna ombord elsker å ta gummibåten inn til land for å kjøpe seg pannekaker.  Og de er ikke så veldig små. De er digre! Og serveres med søtt-søtt syltetøy eller sjokolade - og så melis på toppen da ;-)  Meget populært!
Veronica & Kjartan med lille Herman

Gretha & Jarl har fått besøk av sin sønn Kjartan og sin svigerdatter Veronica med deres førstefødte Herman. Det er veldig hyggelig med litt ungdommelig blod og Herman smelter alles hjerter der han smiler fortrolig til alle sammen!
Strandpromeaden nær Jelsa
Når vi nærmer oss Jelsa er veien stengt for bil og motorsykkeltrafikk. Ekstra flott har de laget den og nedforbi gjerdet er det bygget opp flisbelagte badeplasser!

Jelsa
Jelsa er en koselig by og her er det både slakter og apotek. Vi nordmenn var ikke dårligere enn at vi inviterte noen av våre seilernaboer på norsk lapskaus, servert på kaien. Det falt virkelig i smak og vi spanderte likesågodt vin til lapskausen også!  20,- kr. literen for vinen går nå an....:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar