En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

mandag 27. august 2012

Kirketårn, og klokkeklang


En liten bukt vest for Trogir

Nesten hvor enn vi ankrer opp, så er det et kirkespir med klokkeklag. Nydelig klokkespill, og vi har til og med sett at det er karer i hvite skjorter som stiller oppe ved klokkene, hvert kvarter og ringer "tiden inn", for å si det slik. I vår posisjon, med kikkert, så det ikke helt HMS-forskiftsmessig ut..., ikke noen øreklokker var å se!

Klokke trenger vi ikke her nede, det er ihvertfall helt soleklart. Vi har ferie + at et hvert lite sted vi ankrer opp i har et klokkespir med klokkespill. I VIS f.eks. ringte klokken hvert kvarter: 15 min. over 1 ring. 30 min over 2 ring, 45 min. 3 ring... og 60 min.? Klokken blir hel: Da blir det 4 ring + x-antall ring for nøyaktig tid :-)
I Vis by, på VIS, Kroatia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar