En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 29. august 2012

For eget anker

Vis by på øyen VIS

Vi har lagt mye på svai i denne ferien vår. Det som begrenser oss er at vi ikke har nok strøm til å holde kjøleboksen i gang....

Jeg er utrolig glad i å ligge på svai! Bård liker litt bedre boyer, kalt mooring her nede, som vi kan leie, stort sett til en billig penge. Ellers for å si det på en annen måte, han sover bedre om natten når vi ligger til disse mooringene.

På VIS er det mange kaiplasser. MEN man trenger ikke fortvile om man ikke får kaiplass. Over 30 mooringer er lagt ut og det er bare en liten jolletur fra fastlandet.
Gradina på Korcula

Og til med fra mooringene på VIS kan vi stupe rett i sjøen om morgenen. Vannet ser rent og pent ut, og vi ser lokalbefolkningen bade rett inne på stranden, omtrent 50 mtr. fra båten :-), og det tror vi er god nok attest.

Her på Gradina var det svært pent vedlikeholdt på land også. Husene var nyopp-pusset og hagene velstelte. En liten restaurant innerst i bukten hadde 3-5 mooring som vi kunne ha leid oss inn på og benyttet oss av restaurantens tilbud. MEN vi valgte å ligge for eget anker og bunnforholdene innbød absolutt til det. Jeg hørte at Bård sov godt denne natten, ihvertfall...:-)

Zecevo - en øy utenfor Vrboska på øyen Hvar
 Yndlingsøyen vår er Zecevo, men det er ikke så lett å få tatt et bilde av den, som gir den det rette inntrykket! Her ankrer vi opp titt og ofte på 14 mtr. dyp og vi kan se ankeret med det blåtte øye der det graver seg ned i sanden. Yrende fiskeliv er det også. Vi svømmer sammen, nærmest i et akvarie. Snorkelutstyr som vi har investert i, er mye brukt. Og det er lett å glemme både tid og sted når man snorkler rundt. Vi har ikke blitt så godt kjent med fiskesortene her nede, men lure er de.  Loff synes de er godt! :-) MEN loff med krok i, spiser de ikke!! Kanskje det er en idè å ønske seg en Kroatisk fiskebok til jul?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar