Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 29. august 2012

For eget anker

Vis by på øyen VIS

Vi har lagt mye på svai i denne ferien vår. Det som begrenser oss er at vi ikke har nok strøm til å holde kjøleboksen i gang....

Jeg er utrolig glad i å ligge på svai! Bård liker litt bedre boyer, kalt mooring her nede, som vi kan leie, stort sett til en billig penge. Ellers for å si det på en annen måte, han sover bedre om natten når vi ligger til disse mooringene.

På VIS er det mange kaiplasser. MEN man trenger ikke fortvile om man ikke får kaiplass. Over 30 mooringer er lagt ut og det er bare en liten jolletur fra fastlandet.
Gradina på Korcula

Og til med fra mooringene på VIS kan vi stupe rett i sjøen om morgenen. Vannet ser rent og pent ut, og vi ser lokalbefolkningen bade rett inne på stranden, omtrent 50 mtr. fra båten :-), og det tror vi er god nok attest.

Her på Gradina var det svært pent vedlikeholdt på land også. Husene var nyopp-pusset og hagene velstelte. En liten restaurant innerst i bukten hadde 3-5 mooring som vi kunne ha leid oss inn på og benyttet oss av restaurantens tilbud. MEN vi valgte å ligge for eget anker og bunnforholdene innbød absolutt til det. Jeg hørte at Bård sov godt denne natten, ihvertfall...:-)

Zecevo - en øy utenfor Vrboska på øyen Hvar
 Yndlingsøyen vår er Zecevo, men det er ikke så lett å få tatt et bilde av den, som gir den det rette inntrykket! Her ankrer vi opp titt og ofte på 14 mtr. dyp og vi kan se ankeret med det blåtte øye der det graver seg ned i sanden. Yrende fiskeliv er det også. Vi svømmer sammen, nærmest i et akvarie. Snorkelutstyr som vi har investert i, er mye brukt. Og det er lett å glemme både tid og sted når man snorkler rundt. Vi har ikke blitt så godt kjent med fiskesortene her nede, men lure er de.  Loff synes de er godt! :-) MEN loff med krok i, spiser de ikke!! Kanskje det er en idè å ønske seg en Kroatisk fiskebok til jul?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar