En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 29. mai 2014

Fiskesnøret, henger, neten alltid ute!


Jørgen&Mari ombord i sin s/y MariMagi får alltid fisk når de er ute og seiler. Ja, det er nesten som vi blir litt misunnelige på dem. Vi måtte rett og slett spørre dem til råds, hva gjør dere, som vi ikke gjør?  Jørgen var litt usikker, men det hotteste tipset han hadde var at hver gang du er ute og seiler, så MÅ fiskesnøret være ute!  :-)) Det var jo jammen et godt tips.  Vi har gjort som i Norge…. fisket noe timer her og der og har ikke fått napp. Men nå, med fiskesnøret ute HELE tiden, får vi både SkipJack Tuna, Spanish Makrell, Baracuda og Wahoo, bare velstand med andre ord :-) Drømmen er å få en Dorado også, men det har vi tilgode, enn så lenge!

Fisken dere ser her er en liten SkipJack Tuna på vel 1 kg.!
Vi startet denne overfarten fra Virgin Gorda og tok sikte på den berømmelige øyen Anegada. Som jeg skrev i rapporten på bloggen som vi kan bruke underveis: http://blog.mailasail.com/morgengry 

"Anegada er et yndet sted for seilfolket, 14,3 nautiske mil nesten rett nord for der hvor vi hadde søkt ly….. for de nevnte myndigheter… ;-) Her er det idyll i massevis for sand, -sol, og -palmehugrige personer! At det i tillegg er en Flamingo pound på øyen gjør den ikke mindre interresant. 
Vi hadde samme kurs, alle sammen. Men hvor er Anegada?  Den stikker ikke opp mer enn 10 mtr. over havflaten på det høyeste, så omsider….  ganske så nærme, dukker idyllen opp! Ifra min kikkertposisjon observerer jeg at her kunne jeg nok vært på ferie en stund…. ;-)»
1. mai kan jeg lese i nevnte blogg at vi hadde en regnbyge: «Følgende står å lese: "Ellers har vi hatt et par regnbyger, senest nå kl. 06:00. Jeg bare så skyen komme mot oss med en byge i!  Jeg har tatt ett bilde av den stilige regnskyen!»  

Og her ser dere den.  Første bilde viser at den bare bygger seg opp mer og mer og på toppen av skyen er det DEN svarte kladasen! Og den ser ikke særlig GOD ut! Og ganske riktig; det kom en regnbyge ut av den!

 Vi har jo fått mange hyggelige meldinger og nesten «alle» skriver at vi må ta bilder, så de kan få se hvordan vi har det underveis….. Og vi må huske å ta bilde av hva vi ser:

De to neste bildene viser utsikten vi har hatt de siste 25 døgn. Ja, for å ta seg i kast med slike seilaser må en rett og slett LIKE denne utsikten!  Himmel & hav :-)  Det ene bildet er tatt mot øst…. det andre mot sør :-)) Ser dere ikke forskjell……, nesten ikke vi heller.  Vi er glad vi har kompass ombord :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar