Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 29. mai 2014

25 dager, og nøyaktig 7 timer!

Så har vi laget vår egen rekord!  Vært på sjøen, uten landkjenning, i 25 dager og nøyaktig på syvende time klappet vi til kai! (så vi kan ikke tilføye noen minutter og sekunder.... ;-))

Jeg må innrømme at jeg hadde sett "den skyggen" i havet en liten stund, men ikke filosofert noe særlig over det. Jeg var liksom ikke i modus i å speide etter land...., utrolig nok. Men plutselig setter Bård seg i styreposisjon og så sier han: "Jeg tror jammen santen vi har Faial i baugen, kjære kone!". Tenk 50 nautiske mil ute i
havet dukker altså Faial, en av Azore-øyene, opp i horisonten!  Det var en god følelse, det skal innrømmes. Riktignok er vi glad i å seile, men det er jo godt å komme til land også ;-))

Til høyre skimes naboøyen, Pico. Det var kjempestilig å se den flotte fjelltoppen og selve øyen var omringet av en tåkesky like under. (Sikkert bare bergensere som sier at fjelltopper er stilige. Men denne var nå stilig, folkens?)


Vi hadde fått diverse meldinger fra fjern og nær om at vi ville komme til en grønn øy. Og det skal være sant og visst at vi gjorde!  Jeg tror ikke det er en flekk på hele øyen som ligger brakk. Næringsgrunnlaget her ligger i bøndene som driver jorden og fiskerne som forsyner folket med havets frukter ;-)

... og helt unna palmeland er vi ikke, ennå!  Denne flotte palmen kranser inngangen (eller i hvertfall like i nærheten) marinaens kontor.
Marina Hortas velkomskontor :-)
Vi har nå hatt oss noen turer på land. Og for å si det rett ut, vi gynget ganske så mye i starten! Jeg litt mer enn Bård. Det er helt utrolig hva havet/bølgene? gjør med en sjøulk når han/hun kommer til land?

Ankerdrammen hadde også sin virkning! Vi var ganske så billig i drift, for å si det slik. Etter 1 ankerdram og vi kjente det godt i kroppen!  Og Johnny som skrev at vi fortjente mange. Det hadde ikke gått, for å si det slik ;-))

Vi storkoser oss på sjøen fremdeles, og gleder oss til de neste nautiske milene vi skal tilbakelegge! Neste økt blir herifra til La Linnea, den spanske delen i Gibraltarstredet. Avreise er planlagt til lørdag 31. mai. MEN det hele kommer an på en god langsiktig værmelding. s/y Shekina som forlot oss forleden dag, med retning La Linnea,  så for seg "unnabakke" resten av stykket. Det hadde jo vært deilig ;-)

Vel 1000 nautiske mil gjenstår på den store hav. Så er det bare "småstykker" igjen til øygruppene i Middelhavet og der får vi besøk av barn og barnebarn!  Vi gleder oss VELDIG!!  :-)))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar