En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 29. mai 2014

25 dager, og nøyaktig 7 timer!

Så har vi laget vår egen rekord!  Vært på sjøen, uten landkjenning, i 25 dager og nøyaktig på syvende time klappet vi til kai! (så vi kan ikke tilføye noen minutter og sekunder.... ;-))

Jeg må innrømme at jeg hadde sett "den skyggen" i havet en liten stund, men ikke filosofert noe særlig over det. Jeg var liksom ikke i modus i å speide etter land...., utrolig nok. Men plutselig setter Bård seg i styreposisjon og så sier han: "Jeg tror jammen santen vi har Faial i baugen, kjære kone!". Tenk 50 nautiske mil ute i
havet dukker altså Faial, en av Azore-øyene, opp i horisonten!  Det var en god følelse, det skal innrømmes. Riktignok er vi glad i å seile, men det er jo godt å komme til land også ;-))

Til høyre skimes naboøyen, Pico. Det var kjempestilig å se den flotte fjelltoppen og selve øyen var omringet av en tåkesky like under. (Sikkert bare bergensere som sier at fjelltopper er stilige. Men denne var nå stilig, folkens?)


Vi hadde fått diverse meldinger fra fjern og nær om at vi ville komme til en grønn øy. Og det skal være sant og visst at vi gjorde!  Jeg tror ikke det er en flekk på hele øyen som ligger brakk. Næringsgrunnlaget her ligger i bøndene som driver jorden og fiskerne som forsyner folket med havets frukter ;-)

... og helt unna palmeland er vi ikke, ennå!  Denne flotte palmen kranser inngangen (eller i hvertfall like i nærheten) marinaens kontor.
Marina Hortas velkomskontor :-)
Vi har nå hatt oss noen turer på land. Og for å si det rett ut, vi gynget ganske så mye i starten! Jeg litt mer enn Bård. Det er helt utrolig hva havet/bølgene? gjør med en sjøulk når han/hun kommer til land?

Ankerdrammen hadde også sin virkning! Vi var ganske så billig i drift, for å si det slik. Etter 1 ankerdram og vi kjente det godt i kroppen!  Og Johnny som skrev at vi fortjente mange. Det hadde ikke gått, for å si det slik ;-))

Vi storkoser oss på sjøen fremdeles, og gleder oss til de neste nautiske milene vi skal tilbakelegge! Neste økt blir herifra til La Linnea, den spanske delen i Gibraltarstredet. Avreise er planlagt til lørdag 31. mai. MEN det hele kommer an på en god langsiktig værmelding. s/y Shekina som forlot oss forleden dag, med retning La Linnea,  så for seg "unnabakke" resten av stykket. Det hadde jo vært deilig ;-)

Vel 1000 nautiske mil gjenstår på den store hav. Så er det bare "småstykker" igjen til øygruppene i Middelhavet og der får vi besøk av barn og barnebarn!  Vi gleder oss VELDIG!!  :-)))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar