En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 30. mai 2014

10-15 dager ute av bloggen!!

1100 nautiske mil til Gibraltar.

Nå er vi klare igjen!  For nok en overseilas!  Denne gangen mot Gibraltar, nærmere bestemt den spanske delen av Gibraltarstredet, la Linnea. Det har vi vært før og gleder oss til å strande der igjen ;-)

Loggen sier at det ikke er fullt 1100 nautiske mil, men det gjenstår å se hvor mange vi vil logge. Alt kommer an på vind og vær, sånn er det i en seilers verden.  s/y Shekina ligger foran oss i løypen og melder om gode forhold, ja de klarer til og med å polere underveis?!! Ikke verst!!

Og håndklærene, sengetøyet og tøyet vårt, er

vasket, tørket og strøket av Acorenes lokal laudry. Utrolig deilig å bare levere alt avgårde, og få det tilbake i en utrolig GOD stand!  :-)

Dette er vår gode venner på s/y Starship, Lukas og Katharina - de har malt sitt flott bumerke!  Vi skilles heldigvis ikke, for tenk, de skal inn i Middelhavet de også, til Coratia, men til en havn litt lengre nord enn oss, Pula. Men vi kommer nok til å holde kontakten, det er jeg helt sikker på! Kjempeskjønne barn!!
Det er ganske så mange båter i havnen her nå. Så bildet det høyre viser en typisk situasjon, utenfor første båt! Ingen sko på dekk, alle må stå på land ;-))


Gode grønnsaker er kjøpt inn, og henger til lufting!  Vi har vært litt mer spandabel på denne turen, så vi håper det skal holde til La Linnea.

Vi blir nå å treffe på mail: morgengry@mailasail.com

eller daglige rapporter kan dere lese på http://blog.mailasail.com/morgengry  Rapportene vil komme ut klokken 12:00 UTC.

(Hovedbloggen: http://morgengryeventyr.blogspot.no, har vi ikke muligheter for å oppdatere i havet :-))

Stemningsbildet - vi er ganske så mange som følges ad!  Og det er veldig hyggelig!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar