En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 15. juni 2013

Préveza - 28,9 utseilte nautiske mil i dag

Her nærmer vi oss Préveza, er liten by på fastlandet, Hellas.  For å komme oss inn det siste stykket til denne byen, måtte vi seile på "overrettmerker". Dvs. når vi kom midt på lyse dagen, seilte vi mellom barbord og styrbord merker, som lå i sjøen. Overrettmerkene på land kunne vi skimte, men de lyser kun opp om natten.

Vi har hatt en flott seilas i dag fra Paxos mot fastlandet. Lite vind i begynnelsen, men etterhvert økte vinden på og det ble fin sløreseilas med både genoa og storseil. Endelig fungerer storseilet vårt, om enn i noe forminsket størrelse, med dog.
De fine merkene som Jarl og Bård har strevd med å sette på i seilet, er blitt noe amputert. Dvs. vi mangler et 1-tall i 14942 på den ene siden.

Nå gleder vi oss til å utforske denne byen med fotografiapparat på magen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar